Погледнете ја сликата во текстот и веднаш дознајте дали ви се потребни очила!

Оваа оптичка илузија за само еден момент ќе ви открие во каква состојба ви е видот и дали ви се потребни очила.

Погледнете ја сликата.

Ако на неа го гледате Алберт Ајнштајн, тогаш вашиот вид е потполно нормален. Но, ако ја гледате Мерлин Монро, можеби е потребно да посетите очен лекар.

Всушност, Мерлин Монро би требало да ја видите кога сте малку поодалечени од екранот. А кога сте приближени – да го гледате Алберт Ајнштајн.

Претходна статијаЧудесна љубовна приказна за Васа, по која го добила името популарната Васина торта
Следна статијаВалкани тајни: Еве што ви прават фризерките зад грб