Кога внесувате многу шеќери, тогаш создавате услови за акумулирање на вишок слуз во вашиот рганизам, а тој вишок на слуз е одлична подлога за раст и развој на габички и бактерии.

Најдобриот начин за да се уништат овие штетни паразити употреба на природни, здрави и ефикасни методи за чистење.

Треба да се одбегнува шеќерот и јагленохидратите (житариците) колку можете повеќе, доколку сакате да остварите најдобри резултати.

А кога ќе го исчистите своето тело од токсините, ќе бидете повторно свежи и полни со енергија!

Еве кои состојки се потребни за да го направите овој домашен рецепт за чистење од паразити:

Потребни состојки:

100 г ленено семе
10 г суво каранфилче

Постапка:

Се’ што треба да направите е да ги сомелите овие состојки во мелница или блендер, додека не добиете фин прав.

Употреба:

Потребно е да консумирате по 2 лажици од овој прав секое утро во текот на три дена. Можете да го измешате овој прав со топло бадемово млеко, или можете да го додадете во вашата лимонада.

После три дена, треба да направите пауза од три дена и да повторите се’ од почеток.

Методот трае еден месец. Ако сакате целосно да се исчистите, треба неколку пати годишно да го повторувате овој процес на чистење.

Сите знаеме дека паразитите се штетни микроорганизми кои го трујат организмот на домаќинот со токсините кои тие ги испуштаат.

Паразитите начесто живеат во цревата, имаат различен облик и може да напредуваат низ целото тело. Се хранат со шеќери и сè останато што се претвора во шеќер.

Исто така, истите симптоми може да ги имате и доколку имате зголемено ниво на габи (кандида), која исто така може да се прошири и на други делови од телото.

Значи, доколку имате потреба за благо, веројатно имате проблем од ваков вид.

Треба да се воздржите и да не јадете слатки, бидејќи кога внесувате премногу шеќер, тогаш создавате поволни услови за создавање на вишок слуз која е совршена за размножување на микроорганизмите.