Бројни производи наменети за с лабеење се засноваат на билки и на намирници кои имаат својство да го забрзуваат метаболизмот. Црниот пипер е вистинско богатство на природата кога станува збор за с тимулација на метаболизмот.

Тој е моќен антиоксиданс, богат со природни феноли кои го чистат организмот од слободните радикали, а неговата главна состојка, алкалоидот пиперин, го зголемува сого-рувањето на маснотиите за 8% веднаш по ин-гестијата.

Црниот пипер поттикнува потење и мокрење, односно излачување на ток-сини и вишок течности. Водата од црн пипер потекнува од древна Индија, а денес е широко користена во Русија.

Овој напиток може да се користи во неограничени количини, а покрај сла-беењето, може да помогне во лекување на настинки и заболувања на забите.

Што ќе се случи ако еден месец пиете топла вода со црн пипер

Дали сте од оние луѓе кои имаат послаб имунитет и често се разболуваат? Ако лесно им подлегнувате на инфекциите, време е нешто да преземете. Честото кон.сумирање на лекови ве исцрпува и ви го троши буџетот, а што е полошо, влезени сте во м агичен круг од кој не можете да излезете.

Само со изградба на силен имунолошки систем ќе успеете да се заштитите од чести настинки, бактериски и вирусни инфекции… Но, не грижете се, во вашиот дом ги имате потребните состојки со кои може да се одбегнат и спречат бројни б олести, а со тоа вашиот имунитет ќе стане посилен од порано.

СЕКОЕ УТРО на празен стомак направете напиток од следниве состојки: 2 чаши зовриена вода помешано со 2 лажички мелен црн пипер. Правете го ова еден месец, секојдневно, а еве зошто:

Го подига имунитетот: мешавината од топла вода и црн пипер во прав може да го зајакне вашиот имунитет во голема мера, а со тоа вие ќе бидете поздрави.

Спречува дехидратација: пиењето топла вода со црн пипер секојдневно може да ги одржува вашите клетки хидрирани и да се спречи дехидрација, у мор, сува кожа, итн.

Ја подобрува издржливоста и дава енергија: ќе забележите дека овој здрав пијалак ќе направи да се чувствувате повеќе енергично, метаболизмот ќе ви се забрза и подобри, а вашиот систем ќе биде активен и силен.

Ја подобрува текстурата на кожата: мешавината на топла вода и црн пипер во прав може да ве ослободи од нечистотии и да ги исчисти порите на кожата од внатре, да го намали производството на себум, а со тоа да го одржи вашиот тен светол и здрав!

Природна деток-сикација: оваа здрава напивка делува како природен деток.сификатор преку ели-минирање на нечистотии и ток-сини од вашето тело, на тој начин помагајќи да се одржи оптимална здравствена состојба која е потребна за вашата целокупна благосостојба.