ПЕСОК ТОРТА без маргарини и без печење

Вкусна и лесна за приготвување.

Потребни состојки:

1,5 литар млеко
Шеќер по вкус
6 пудинзи од ванила
250 мл слатка павлака
2 шлагфикс
250 г мелени бисквити
200 г кокос
100 г мелени бадеми
100 г чоколадо

Постапка:

Сварете 6 пудинзи од ванила во 1,5 литар млеко (200 мл млеко се одзема за да се измеша пудингот во прав).

Шеќер ставете по желба.

Направете шлаг од 250 мл слатка павлака +2 шлагфикс и измешајте ги со изладениот пудинг.

Смесата поделете ја на 3 дела…

Во 1 дел ставете 250 г мелени наполитанки (може било кои бисквити)

Во 2 дел додадете 200 г кокос

Во третиот дел ставете 100 г мелени бадеми и 100 г топено чоколадо. Наместо бадеми може ореви, лешници…

Редење:

Во калап 24-26 см претходно малку намастен, рамномерно се распоредува 1 смеса, врз неа 2, потоа смеса 3.

Се остава во фрижидер околу 1 час да се стегне, па се послужува.

coolinarika.com

Loading...