Потребни состојки:

2 кг свинско каре

1 полна голема лажица сол

Бибер во зрно, микс од повеќе вида

4 чешниња лук

100 мл масло

1 голема лажица домашна маст

700 г компири

400 мл обична вода

Деталите околу подготвувањето погледнете ги во видеото: