Постојано се прават бројни обиди за да се пронајде лек за ракот.

Иако некои од третманите од современата медицина можат да помогнат во лекувањето, особено ако болеста се открие во нејзиниот почетен стадиум, сепак ракот повредува многу луѓе и честопати е фатален.

Еден лек неодамна беше откриен од еден католички свештеник, со неверојатни резултати. Тоа е сосем природен лек чија главна состојка е алоето.

Еве како дошол до пронаоѓањето на овој лек…

Еден римокатолички свештеник, по име Романо Заго бил испратен во Бразил за да им помага на сиромашните. Додека престојувал таму, тој започнал да ги истражува придобивките од алоето, а сè со цел – да им помогне на сиромашните во својата парохија кои боледувале од тешки болести.

По извесен период тој открил фантастична формула за лек со кој може да се излекува канцерот.

За кои видови на рак може да помогне алоето

За време на неговиот престој во Бразил, Заго бил во можност да ја тестира својата формула за многу различни видови на рак, кои ги вклучуваат: рак на мозокот; рак на мочниот меур, рак на крвта (леукемија), рак на коските, рак на градите, рак на дебелото црево

Потоа, рак на цревата, рак на бубрезите, рак на црниот дроб, рак на лимфата, рак на јајници, рак на простата, рак на кожата, рак на грло и рак на матката

Освен што може да помогне на најразлични начини, Заго открил дека со овој лек дури може и да излекува многу луѓе со горенаведените видови на рак кои биле во терминалната фаза од болеста.

Како делува алоето и зошто има исцелителни моќи?

Растението алое има неколку квалитети кои го прави идеален за борбата против ракот. Како прво, алоето е силен антиоксиданс, а покрај тоа делува како антибиотик бидејќи има антибактериски и антивирусни својства.

Исто така, делува антиканцерогено и го поттикнува и го зајакнува имунолошкиот систем.

Содржи бројни витамини и минерали, што го прави идеална намирница на бројни начини.

Меѓутоа, постојат повеќе видови на алое, но само еден вид содржи најмногу антиканцерогени својства.

При неговото истражување Заго открил дека еден вид на алое многу поефикасно се бори против канцерот. Ова растение е алое од видот arborescent кое за разлика од останатите содржи 70% повеќе антиканцерогени агенти во него.

Многу студии се направени за својствата на Алоето

Алоето е предмет за проучување веќе многу години. Една студија направена од страна на Националниот институт за здравје во САД, потврди дека состојката во алоето наречена aloe-emodin, има способност да се бори против канцерот.

Оваа состојка беше тестирана врз два типа на рак на дебелото црево. Резултатот бил одличен, односно, било утврдено дека оваа состојка доведува до апоптоза (клеточна смрт) на клетките на ракот.

Според една книга напишана од Заго, ракот може да се излекува! Тој бил сведок на бројни излекувања со помош на алоето. Притоа, тој сугерира дека алоето мора да се комбинира со природен, квалитетен мед. Оваа формула не ги спасила сите болни, но бројот на излекувани бил огромен.

Подоцна тој ја искористил истата формула за лекување на болни од рак и во други земји, и забележал слични резултати.

Алоето стана широко призната билка поради нејзините здравствени придобивки

Алоето е познато повеќе од 2 000 години а неговите бројни здравствени придобивки ги користеле луѓето во минатото.

Бројни медицински-сајтови содржат информации за придобивките од користењето на алоето, па дури и познатата Мајо-клиника вели дека „консумирањето на алоето може да го намали ризикот од рак на белите дробови или растот на туморот.“

Подобри резултати со Алое

Во една студија претставена во Италија од 2009 година со 240 пациенти заболени од рак, имаше доста позитивни резултати. Пациентите користеле алое напоредно со нивната хемотерапија. Алоето го консумирале како течност трипати на ден.

Туморитете се намалиле за 67 % кај пациентите кои пиеле алое, а само 50 % кај оние кои имале само хемотерапија. Исто така било објавено дека оние кои пиеле алое имале поквалитетен живот и живееле три години подолго од останатите.

Несакани ефекти

Иако има малку несакани ефекти од консумирањето на алоето, сепак треба да се нагласи дека кај некои луѓе се појавуваат. Примарните несакани ефекти се предизвикани од фактот дека алоето е природен лаксатив.

Некои пациенти со специфифична здравствена состојба треба претходно да се посоветуваат со својот лекар околу условите за консумирање на алоето.

Напомена: текстот е информативен