Телото на човекот е одличен систем кој функционира само ако сите органи работат совршено.

Ако некој орган од телото не функционира правилно, се јавуваат одредени здравствени проблеми.​

Дознајте кои симптоми и знаци укажуваат на оштетување на бубрезите.​

Бубрезите се витални органи кои се одговорни за елиминација на отпадоците. Затоа, доколку овие органи не функционираат совршено, настанува акумулација на токсините во телото.

СИМПТОМИ:

Болка во долниот дел од грбот

-Еден од најчестите знаци за оштетени и нездрави бубрези – болка во долниот дел од грбот. Оваа болка се манифестира на почетокот од едната страна, но по некое време, може да се почувствува на двете страни. Тоа е ран знак за оштетување на бубрезите и не смее да се занемарува.

Мокрење

Одредени промени во урината, како што се непознат и чуден мирис, потемна боја, намалена фрекфенција на уринирање – може да биде знак за оштетување на бубрезите.

Понатаму, ако чувствувате болка при мокрењето или ако урината стане пенаста, мора веднаш да посетите лекар. Уште еден знак за предупредување е крв во урината.

Отоци​

Главна функција на бубрезите е елиминирање на вишокот течности и нејзино исфрлање од телото.

Ако бубрезите не функционираат правилно и не го исфрлаат отпадот ефикасно, тоа може да доведе до отекување или едем.

Отоци може да се јават на лицето, нозете, зглобовите, рацете и стапалата. Во потешки случаи може да се развие еден на бели дробови и срце.

Проблеми со кожа

Акумулација на токсини во крвта може да предизвика сушење, тежок вид на јадеж и осип, доколку бубрезите не ги елиминираат отпадоците од крвта.​

Оваа состојба треба да се сфати сериозно, бидејќи претставува ран знак за оштетување на бубрезите.

Можете да користите разни природни состојки, ОТЦ, рецепт и тематски третмани за проблем на кожата но да не го решите основниот проблем.

Недостиг на кислород

Една од најважните функции на бубрезите е производство на еритропоетин. Тоа е пресудно за производство на црвени крвни зрнца кои го пренесуваат кислородот.

Недостигот на еритроцити може да доведе до недостиг на железо или анемија. Ниското ниво на железо може да предизвика студенило , но исто така може да предизвика и умор и хронична слабост.​

Кислородот е многу важен за човековиот организам, а ако правилно не се транспортира, голем број функционални системи може да се пореметат.