Современиот живот​ носи ​бројни ​опасности кои можат ​да му наштетат на ​црниот дроб, а нашето ​тело ​постојано не’​предупредува дека ​овој орган ​е преоптоварен со​ отровни материи.​

Во ваква состојба,​на ​телото ​итно му е потребна​ детоксификација​ за да го поврати​правилното функционирање н а​органите.

Голем број од токсините се ​задржуваат ​во црниот дроб.​ Со цел​да се зачува најдобрата состојба на нашиот​ црн дроб,​од витално значење​ е ​да се отстранат​ овие токсини​ со​користење на некои ​природни методи.​

На нашиот портал можете да прочитате бројни рецепти, па одберете кој вам најмногу ви одговара, се разбира, со претходна консултација од лекар.

Штетните влијанија ​како​ што се ​нездравата исхрана, стресот, ​алкохолот, пушењето,​разни медикаменти​и слично, го​ оптоваруваат црниот дроб.​

Така,​ овие токсини​ го прават ​неспособен​ да ги извршува​ физиолошките функции, како што се ​регулирање на ​варењето на храната,​ регулирање на шеќерот во крвта ​и нивото на холестеролот, производството на ​протеини​ и неутрализација на ​токсични супстанции.

Долго време ​црниот дроб​ може да​ го компензира влијанието ​на овие​ штетни материи​ во организмот.​Сепак,​после одреден​ период, ​може да дојде до оштетување​ на црниот дроб.

Затоа, треба​ да знаете​ да ги препознавате ​предупредувачките знаци на​вашето тело, кои укажуваат на тоа дека​на овој орган ​очајно му треба одмор и детоксикација.​

Затоа, вие не​смеете да ги игнорирате​ следните 10 ​симптоми кои​ укажуваат дека ​нешто не е во ред со ​вашиот црн дроб:

-Често​ гадење

-Светла и ​бледа ​столица

-Горчлив​вкус во устата ​после јадење

-напади на​ жолчката

-хемороиди ​или проширени вени

-болка во стомакот​ по јадење на ​масна храна

-болка​ над очите

-хроничен замор

-болка под ​плешките.