Подуеноста и гасовите предизвикуваат болки во стомакот, а поради тоа човекот се чувствува непријатно.

Решението се крие во јаболковата киселина која во себе содржи две клучни состојки за здраво варење и работа на цревата, а тоа се пектин и дигестивни ензими.

Пектинот ја поттикнува работата на добрите бактерии во цревата и помага храната правилно да се разложи во текот на варењето. Дигестивните ензими се важни за производство на желудочна киселина која исто така е многу важна за правилно варење на храната.

Ако стомакот ви се подува и ве мачат гасови, тогаш нешто не е во ред со вашата дигестија.

РЕЦЕПТ:

Помешајте две лажици јаболкова киселина во чаша топла вода и тоа пијте го секој ден. Експертите советуваат дека јаболковата киселина може да ја елиминира подуеноста и тегобите предизвикани од труење со храната, но за секој случај пред консумирање на овој природен лек, советувајте се со лекар, особено доколку имате некаков проблем со желудникот.