Искуствата велат дека овој лек е феноменален. Не само што ги отстранува мастите од кр-вта, туку има и благотворно дејство врз празнењето на цревата (благо лаксативно дејство). Ја cтимyлиpа работата на спорите црева и со тоа го забрзува организмот.




Покрај тоа помага во губење на тежината, а за 14 дена ќе бидете како нови. Сувите смокви се омилено овошје на многумина особено во периодот на есен и зима. Имаат сладок вкус, сочни се, кремасти и малку се оние кои можат да им одолеат.




Овие мали и здрави енергетски плодови содржат доста шеќер и многу повеќе калории од свежите смокви. Меѓутоа тоа не треба да ве загрижува бидејќи тоа нема да влијае на зголемување на телесната тежина, секако доколку не се претерува со конcyмирање.




Сигурно се прашувате како тоа влијае на сла-беењето, а клучот е во умереноста. Доколку ги јадете во оптимална количина, тоа ќе ви предизвика убаво чувство на ситост и ќе спречи ризик од пре-јадување.




Задолжително се препорачуваат да се јадат после некоја физичка активност бидејќи смоквите го забрзуваат опоравувањето на изморените и воспалени мускули. Нутритивната вредност на сувите смокви е следна: во 100 г суви смокви се содржат 48 г јаглехидрати, но ова се здрави и природни шеќери кои не се штет-ни за вашето здравје.




Во оваа количина се наоѓаат 9,8 г влакна затоа за нив се вели дека се природни лаксатив. Во сувите смокви скоро и да не содржат масти, а изобилуваат со витамини и минерали како: К, Ц, калиум, калциум, магнезиум, бакар и фосфор.




Изобилството на витамини и минерали ги зајакнува кос-ките и помага во превенција од остеопороза. Сувите смокви го зајакнуваат имунитетот и ја зајакнуваат одбраната од бактерии и ви-руси, а со тоа го забавуваат процесот на стареење.




Во комбинација со јаболковиот оцет ги т опат мастите во организмот и cтимyлиpаат побрзо и здраво сла-беење. Кога ќе ги измешате овие 2 состојки добивате многу ефикасен природен лек. Овој лек може да го пиете и за превенција од артериосклероза, ш лог и за подобрување на кр-вната слика.




Овој лек се прави секоја вечер пред спиење, а се пие наутро кога ќе станете на празен стомак. Најдобро е да го подготвувате 12 часа пред конcyмирање и секое утро да го јадете во исто приближно време, на пример да го подготвите во 20 часот навечер, а наутро да го изедете во 8 часот.




Терапијата трае 14 дена (2 седмици), а потоа се прави пауза од исто толку време-2 седмици. Подоцна може повторно да ја спроведете терапијата. Потребни состојки: 3 суви смокви (околу 50 г) и околу 400 мл јаболков оцет за спроведување на цела терапија.




А сега измерете само 200 мл јаболков оцет, а најдобро е да користите домашен кој ќе ви трае една седмица. Осмиот ден ставате нова количина од јаболковиот оцет. Постапка: Сувите смокви добро измијте ги и отстранете им ги тврдите петелки.

Потоа избоцкајте ги со чепкалка за заби на повеќе места за да направите помали дупчиња. Ставете ги смоквите во јаболковиот оцет и поклопете со тацна, па оставете лекот да отстои 12 часа. Наутро изедете ги смоквите.

Истата вечер во оцетот се ставаат нови 3 смокви и се повторува постапката. После 7 дена се менува количината на јаболков оцет. Деталите од целата постапка погледнете ги во видеото ОВДЕ.