Home Супи и чорби Откриена тајната состојка за највкусниот гулаш…Месото се топи во уста…

Откриена тајната состојка за највкусниот гулаш…Месото се топи во уста…

Откриена тајната состојка за највкусниот гулаш…Месото се топи во уста…Како се прави гулаш од јунешко…Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1500 јунешко
6 главици црвен кромид
3 моркови
сув зачин, сол, црн пипер, вегета, црвен пипер
1 лажица доматно пире
100 мл масло
1 главица лук
1 китка магдонос

ПОСТАПКА:

1.Во 100 мл масло додајте ги зачините, па во оваа маринада сипете го месото исечено на коцки и убаво промешајте за да се обложи од сите страни. Покријте го и оставете гово фрижидер 3 часа или прееку цела ноќ.

2.Пропжете го кромидот на малку масло, па додајте го месото, промешајте и гответе 1 час на ниска температура, под капак.

3.После еден час додајте ситно сечкани моркови и продолжете со крчкање уште 30 минути. Потоа додајте неколку парчиња суво месо, кое на гулашот ќе му даде перфектен вкус.

4.Измешајте мелен/рендан лук со ситно сечкан магдонос. Во гулашот после 2 часа додајте лажица доматно пире и мешавината од лук и магдонос.

5.Сипете топла вода колку да се прекријат сите состојки. Поклопете и продолжете со готвење на ниска температура. По потреба долевајте по малку топла вода. После вкупно 2-3 часа готвење гулашот е готов. Постапката погледнете ја ОВДЕ.