Овој природен лек ја ублажува остеопорозата.

Потребни состојки:

10 лажици сол со висок квалитет

20 лажици маслиново ладно цедено масло (или сончогледово)

Постапка:

Измешајте ги состојките во стаклен сад. Добро затворете го и оставете да одлежи два дена.

После 48 часа, вашиот лек е подготвен за употреба.

Како се користи:

Секое утро би требало да се втријува препаратот со енергични движења во болното место.

На почетокот масирајте 2-3 минути, секој ден продолжете ја масажата за уште 2-3 минути, додека да стигнете до 20 минути по единечна масажа.

По завршеток на масажата, избришете го истретираното место со мокар, топол пешкир.

Ќе бидете изненадени од резултатите. После 10 дена, лекот ќе ја стимулира циркулацијата и регенерацијата на мускулите во вашите ‘рскавици и коскеното ткиво.

Ќе забележите големи промени во само 8 до 10 дена. После овој едноставен третман, вашите главоболки ќе исчезнат, бидејќи овој лек го помага крвотокот на крвта, а со тоа и исхранетоста на ткивата.