Ослободете се од спуштените очни капаци за неколку минути. Ова е реално!

Женските очи отсекогаш привлекувале внимание. Недостатокот, како што се спуштени очни капаци, е нависнина неестетски, но исто така го спречува и јасното гледање.Жените многу често се упатуваат на пластична хирургија поради овој проблем, но постои и еден едноставен природен рецепт кој помага за многу кратко време да се затегне кожата на капаците.

Се’ што е генијално, всушност е многу едноставно и секогаш е на дофат рака. Значи, потребна ви е само една белка и памук.

Потребни состојки:

1 белка од јајце
1 тупфер

Постапка:

Loading...

Темелно исчистете ги очите од шминката. Областа околу очите треба да биде сува.

Земете едно јајце и одвојта ја белката (жолчката за да ви остане свежа можете да ја потопите во помала чашка од ракија и да ја прелиеете со масло, па да ја сочувате во фрижидер до употреба).

Натопете го тупферот во белката. Затворете ги очите и нежно тапкајте се преку горниот капак. Очите држете ги затворени и овозможете белката целосно да се исуши. Потоа измијте се со млака вода.

Повторувајте ја оваа постапка редовно (можете дури и секој ден), па за кратко време ќе бидете изненадени со видливиот резултат.Оваа маска ја докажа својата ефикасност, па се надеваме дека ќе ви биде од корист.

Loading...