Home Здравје Никогаш не ги фрлајте листовите од морковот, од нив се добива лек...

Никогаш не ги фрлајте листовите од морковот, од нив се добива лек кој ги поништyвa сите лоши клетки во организмот

консумирајте по една супена лажица пред секој оброк

Никогаш не ги фрлајте листовите од морков, тие се многу лековити. Од листовите од морков (кои наликуваат на листовите од магдонос) може да се подготви чудесен напиток, а освен плодот на морковот, кој е исто така многу лековит, искористете ги и листовите.

Листовите од морков содржат повеќе витамин Ц од коренот и повеќе витамин К од кој бил друг зеленчук. Листовите имаат деток.сикациско дејство на црниот дроб и целото тело.

Богати се со низа од минерали кои позитивно влијаат на целиот метаболизам, како и спречување и развој на ту-морите. Имаат антисептичко дејство и се ефикасни против лошиот здив и забоболка.

Потребни состојки: неколку млади листови од морков, 2 јаболки, 2 чаши вода (од по 200 мл).

Постапка: Едноставно изблендирајте ги листовите, јаболката заедно со водата и веднаш испијте го напитокот. По само 2 дена редовно кон-сумирање ќе се почувствувате полни со енергија.

Доколку имате слаб имунитет, ова е вистинскиот пијалак за вас. Веднаш ќе ви се врати бојата на лицето, а имунитетот ќе зајакне по една седмица. Често јадете го и самиот плод при кон-сумирање на оваа терапија.

II РЕЦЕПТ: Рецепт сок од морков – помага во лекување на р акот и други се-риозни болести

За да добиете здрав сок од морков, потребно ви е да излупите 6-8 моркови и да ги изблендирате во соковник. Сепак, рокот на траење е максимум 24 часа и ќе мора да правите нова тура секој ден. Рецептот е многу едноставен, без додадени адитиви, а од оваа количина ќе добиете поголема количина сок кој може да го распоредите во текот на денот.

Потребни состојки: 1 кг моркови, 200 г шеќер, 4 литри вода, 5 ќесички лимонтус.

Постапка: Излупете ги морковите, измијте ги добро и исечкајте ги на прстени. Ставете ги во сад, прелијте со 2 литри ладна вода и сварете ги на овој начин. Кога морковите ќе омекнат, процедете ги од водата во која сте ги готвеле и изблендирајте ги.

Добиената каша вратете ја во истата вода, додајте го шеќерот, лимонтусот и уште 2 литри вода. Гответе ја содржината уште половина час, мешајќи повремено. Кога сокот малку ќе се подизлади, претурете го во чисти стерилизирани шишиња и завиткајте го во ќебе.

Оставете ги шишињата во ќебе да се изладат преку ноќ, а потоа чувајте го на ладно и темно место. Забелешка: Ако имате проблем со шеќер или внимавате на исхраната, наместо шеќер, во сокот додајте мед или некој друг природен засладувач по ваш избор. Многу е вкусно ако сокот го комбинирате со сок од јаболко, портокал или лимон.

Честопати се случува, луѓето ширум светот да се излечат од рак и да ја стават болеста во регресија, користејќи ја природата и природните лекови. Некои успеле да го сторат тоа со сок од моркови.

Дополнително: Листовите од морков може да ги додавате во супа или други оброци, да ги јадете свежи се уште полековити. Сепак доколку имате потешкотии во јадење на свежи листови, најдобро е да го направите првиот рецепт во смути кој изобилува со многу витамини. / Текстот за НМД.мк го напиша Мартина Христовска