За само 10 дена исфрлете ги наталожените токсини, песокот и каменот од бубрезите.

Истражувањата покажале дека секој дваесетти човек пати од камен во бубрег. Кога овој камен ќе се придвижи низ уринарниот тракт, тоа може да биде многу болен процес.

Меѓутоа, благодарение на само една намирница, каменот во бубрег може да го елиминирате во рок од 10 дена.

Просото во медицината се користи од памтивек, а неговите благотворни дејства врз телото се многубројни. Просото е хранлива и здрава житарица која му одговара на нашето тело (не само не птиците).

Што се однесува до каменот во бубрег, просото делува така што ги разградува каменчињата, песокот и талогот во бубрезите. Исто така, успешно ги чисти бубрезите од токсини.

За приготвување на напитокот ќе ви бидат потребни следните состојки:

200 г просо
2 литри вода
поголемо тенџере
стаклена тегла

Постапка:

Навечер исперете го просото во топла вода и ставете го така да преноќи, на следниот ден ставете го во некој подлабок сад. Загрејте 2 литри вода до зовривање, па прелијте го просото. Поклопете и оставете го така да отстои цел ден.

Навечер процедете ја течноста и складирајте ја во стаклена тегла. Затворете и чувајте во фрижидер.

Овој напиток приготвен на овој начин се пие во текот на десет дена, најмалку по една чаша дневно, а најдобро една чаша наутро и една навечер.