Кога ја замоливме читателката да ви се обрати со некоја посебна порака, таа рече дека на сите ви посакува многу здравје и долг живот.

Еве што вели таа:

Ве молам да го објавите овој рецепт кој го најдов на еден од шалтерите во амбуланта. Беше испечатен на мал бел лист хартија.

Рецептот е краток, има две состојки, лесно се приготвува и содржи упатство за употреба.

Уште го чувам ливчето, бидејќи го пробав рецептот, лекот делува и затоа сакам да го споделам со сите вас.

Потребни состојки:

5 г каранфилче (пишуваше клинчич, ама тоа е каранфилче, она што се користи како ароматичен зачин или за дезинфекција на устата.

Не мора да биде сомелено или уште подобро, ако вие свежо го сомелите, но може и цели каранфилчиња да се користат)

2 литри вода

ПОСТАПКА:

Во шише со вода ставете ги каранфилчињата и оставете ги така да отстојат 2-3 дена во фрижидер. Повремено протресувајте го шишето.

Употреба:

Се пие по 70-100 мл (1 мала шолја за кафе или половина чаша) секое утро на гладно.

После испиени две дози, се прави пауза од еден месец, па се повторува.

Меѓутоа, од искуство и во разговор со други луѓе кои го пробаа леков, нема потреба за втора доза.

Повеќето немаа потреба ниту за втора доза, веќе со испивањето на 2 литри, состојбата се подобрува.