Фото: Миланка Радојевиќ

По рецептот на Марта Муреска

Потребни состојки:

400 г брашно

1 печиво

1 лажичка сол

1 јајце

250 мл јогурт

Постапка:

Од сите овие состојки се замесува тесто и се остава да одмори 5 минути.

Потоа се истегнува кора со дебелина од еден прст, се сечат правоаголници.

Веднаш се пржат во загреано масло.