На Веселинка С. и откриле миом (тумор) на матката. После прегледот и прогнозата на лекарите, таа одлучила да се обиде со Природната медицина.

Прочитала за лекот од алое вера, па одлучила да го примени и да ја провери ефикасноста.

По некое време, повторно отишла на лекар да се прегледа. Миомите биле исчезнати и сите лекари, вклучително и таа самата – биле изненадени.

Веселинка тврди дека туморот се елиминирал поради смесата што ја консумирала, па го открива рецептот.

-За лекување на онколошки болни на кои им е потребна појачана исхрана со многу витамини, им препорачувам смеса од 100 г сок од алое, помешан со 500 г мелени ореви и 300 г квалитетен мед- открива Веселинка.

Се консумира по 1-2 супени лажици трипати дневно.

Смесата треба да се чува на ладно и темно место. Инаку, алое вера е позната билка уште одамна, а забележано е дека во медицински цели ја користеле дури и Клеопатра, Аристотел, Александар Македонски и кралот Соломон.

Позната е и мислата на Кристофер Колумбо:

“Постојат четири билки кои му се неопходни на човекот: пченица, грозје, маслинки и алое вера. Првата храна, втората дава радост на срцето, третата дава хармонија, а четвртата дава здравје.”

Во Индија оваа моќна билка се користи уште од пред 5000 години, бидејќи се верува дека помага во лекувањето на туберколоза, астма, чир на желудник, ревматизам, сите болести на женските репродуктивни органи, па дури и ракот.

НАПОМЕНА: Советите од овој текст се информативни и не можат да ги заменат лекарските прегледи.