Си беше една млада девојка која што се скара со своите родители. Сакаше да оди на забава со нејзините пријатели, но нејзините родители, кои што многу се грижеа за неа, не и дозволија да отиде. Девојката истрча во нејзината соба и ја тресна вратата.

Подоцна, таа одлучи да избега од дома и да отиде на забавата без да знаат нејзините родители. Се облече и потоа излезе од прозорецот од нејзината соба и брзо отиде во куќата на нејзиниот пријател.

На забавата, девојката запозна момче кое што беше неколку години постар од неа. Тие разговараа кратко а таа го гледаше дека е многу атрактивен. Тој ја смееше. Момчето пиеше, и после некое време ја праша дали сака да одат заедно на друга забава во близина. Таа среќно и без двоумење прифати.

Како што ја напуштија забавата и отидоа до автомобилот, момчето се сопна. Девојката забележа дека тој е пијан и почна да се предомислува за влегување во кола со него. Но сепак, кога таа го кажа тоа, тој само се смееше и и рече да не биде толку глупа.

Како што забрзуваше по автопатот, момчето ги стави своите раце околу нејзините рамења. Не изгледаше дека обрнува многу внимание на патот. Таа го замоли да ја намали брзината, но тој го игнорираше тоа.

Одеднаш, таа беше ослепена од светлата од фаровите од друга кола. Момчето по грешка отстапи во сообраќајот од спротивната насока. Таа скоро и немаше шанса да врисне пред да се судрат со друга кола.

Кога таа се разбуди, се најде себеси лежејки во болнички кревет. Беше во огромна болка и не можеше да ги движи своите раце или нозе. Сестрата и рече дека преживеала директен судир.

Девојката праша дали момчето кое што ја возело колата е повреден сериозно. Сестрата и кажа дека тој починал при ударот. Кога девојката праша за другата кола, сестрата и одговори дека исто така и тие се мртви.

Младата девојка започна да плаче. Нејзиното тело беше опфатено од болка а нејзината душа беше раскината од вина. Знаеше дека смртта е близу. Фаќајќи ја сестрата со рака, ја замоли да и пренесе порака на нејзините родители.

“Само кажи им дека ми е жал“ – прешепоти девојката. „Жал ми е што ги немам послушано и кажи им дека ги сакам многу. Дали можеш да се осигураш да и ја пренесеш таа порака ? “

Сестрата не одговори. Таа само ја наведна нејзината глава и ја фати раката на девојката. За неколку минути, девојката беше мртва. Доктор кој што беше во близина, намина и ја праша сестрата зошто не одговорила на последната желба на девојката.

„Не знаев што да кажам. “воздивна сестрата.„ Не сакав да и кажам дека другите 2 личности кои што починаа во другиот автомобил беа нејзините родители“.