Мајчината љубов нѐ води низ животот и нѐ штити од сите неволји. Таа е секогаш покрај вас, дури и кога физички повеќе не е на овој свет. Никој не сака како мајката и никој не може да прости и разбере како мајка. Нејзината љубов е безусловна и не бара докази.

Љубовта на мајката кон своето дете засекогаш врзува две души и две тела. Нејзината љубов се раѓа во моментот кога во неа свети светлината на еден мал живот. Таа го сака повеќе од кој било друг на светот. За мајката, нејзиното дете е најважното нешто на светот.

Таа е способна да го жртвува својот живот, кариерата и амбициите за своето дете. Нејзината љубов е надвор од времето и просторот и за неа нема пречка. Мајката е таа која ќе го издржува своето дете во сите ситуации. Таа не очекува никаква благодарност за сѐ што прави за своето дете.

Ниту една жена не може да ја знае вистинската моќ на љубовта додека не се реализира во улогата на мајка. Само мајката знае безусловно да се грижи, заштити и сака. Мајката е најголем поддржувач и најискрен пријател.

Денот кога ќе ја изгубите или сте ја изгубиле вашата мајка ќе биде или веќе бил најлошиот и најтажниот ден во вашиот живот. Кога мајката ќе замине, сè ќе се промени засекогаш. Ќе почнете да чувствувате нешто што не сте ни знаеле дека постои. Ќе размислувате за нешто што не ви дотекнало досега. Ќе се изненадите од она што дотогаш не сте го забележале.

Во вашиот живот ќе се случи нешто сосема ново и ќе ви го скрши срцето. Без разлика колку години имате, ќе почувствувате дека на оваа Земја ѝ недостига вашата мајка. Ќе сфатите колку таа ви била важна и драга. Колку ја сакавте, како го доживувавте нејзиното присуство и љубов. И само кога ќе ја изгубите најмилата личност, една мисла буквално ќе ве парализира: „Каде е таа сега, во кој свет?

Ќе ви кажам едно нешто: со вас е! Иако изгледа неверојатно, но мајката е секогаш со вас. Таа засекогаш останува вашиот ангел чувар кој никогаш не остава и не заборава. Невозможно е да се поверува, но можете да се согласите дека сè уште го чувствувате нејзиниот мирис и нејзиното присуство, иако таа повеќе не е на овој свет.

Можеби не можете да ја прегрнете или да ѝ се јавите, но таа секогаш ќе биде покрај вас. Понекогаш вашето срце само ќе ги пее зборовите на вистинска среќа и ќе изговори „мамо“, иако таа одамна ја нема.

Со денови, месеци и години ќе се прашувате дали знае колку сте ја сакале, колку ви недостига, колку ви значи… Секој ден ќе ве јаде вината што не сте ѝ кажале дека ја сакате повеќе и никогаш нема да биде доволно. Минутите ќе минуваат како денови. Деновите како години.

Времето ќе застане, заробено во неподнослива болка. Затоа што токму тоа се случува кога најскапоцената личност на светот ќе ги напушти нашите животи – нашата мајка… Ќе ви недостигаат нејзините повици, бојата на гласот, насмевката, допирот… А прашањата ќе дојдат и ќе ве измачуваат со својата тежина: „Дали ѝ недостигам? „Дали ми кажа сè што сакаше? „Дали разговаравме за сè важно и значајно?

Времето не ги лекува тие рани. А знаете ли зошто? Затоа што сеќавањата за мајката никогаш не згаснуваат. Тогаш ќе сфатите дека мајката е секогаш со вас. Таа секогаш ќе ве сака. Секогаш ќе биде таму, бидејќи вашите души се споени засекогаш. Тоа е завет посилен од см ртта. Таа љубов е самиот живот. Што значи ако сте ја сонувале вашата мајка прочитајте ОВДЕ.