Лекот се состои од масло и кафе кое има постапка за приготвување, а првенствено го објавила позната руска билкарка за лекување на Паркинсова болест.

Со употреба на маслото било забележано дека значително се намалувале коскените шилци во пределот на вратот, на истото место каде се применува за лекување на оваа болест.

Лековито масло за паркинсонова болест и остеоартроза
– Рецепт

Овој рецепт го објави Клара Дароњина, прочуена руска треварка, на руската телевизија во емисија за народно и природно лекување со билки.

РЕЦЕПТ:

Земете свежо пржено кафе и помешајте го со иста количина сончогледово масло. Мешавината од кафе и масло ставете ги во стаклена тегла. Добро затворената тегла оставете ја да отстои 3 недели на сонце.

Со ова масло се масираат вратните прешлени на лицето заболено од Паркинсова болест. Третманот е секојдневен, во текот на 40 дена.

Клара Дароњина вели:

„Благодарејќи на масажата со ова масло исчезнуваат дури и остеофитите (коскено-рскавични израстоци), кои кај повозрасните лица предизвикуваат вртоглавици.“ НАПОМЕНА: Пред употреба секој треба да се советува со својот лекар и физијатар.