Сакам да ви напоменам дека го користиме и јас и мојот сопруг иако веќе немаме проблем со зголемени маснотии во крвта.

Два до трипати го користиме годишно, бидејќи еднаш многу ни помогна, а сега го користиме за намалување на килажата и за одржување.

Нема никакви контраиндикации.

Потребни состојки:

3 суви смокви
200 мл јаболкова киселина

Постапка:

Лекот треба да се направи навечер за да го испиете наутро.

Земете три смокви и добро избоцкајте ги со чепкалка за заби или со вилјушка, а потоа ставете ги во чаша во која сте ставиле 200 мл домашна јаболкова киселина.

Наутро изедете ги на празен стомак. Остатокот од оцетот не го фрлајте, туку и следната ноќ во истата количина потопете нови три смокви.

Овие 200 мл јаболкова киселина користете ги 7 дена и малку дотурете доколку смоквите впијат дел од течноста.

Осмиот ден земете нови 200 мл оцет и повторете ја постапката уште една седмица. Лекувањето трае 14 дена, а за слабеење користете подолго.