Рецептот за НМД го испрати наша редовна читателка.

Овој рецепт е проверено добар и природен. Се надевам дека некому ќе му користи, зошто на мајка ми многу и помогна.

Рецептот го добив од една баба која многу се разбира од народни лекови. Мајка ми го проба зошто имаше огромни проблеми со холестеролот.

Не можеше да верува кога отиде на контрола дека се спасила од еден огромен проблем.

Сега превентивно го пие секој трет ден и го одржува постигнатиот резултат. Лекот е безопасен и не може да наштети, може само да помогне.

Потребни состојки:

200 мл јогурт
1 поголем лимон

Постапка:

Се цеди лимонот и се меша во чаша јогурт. Се пие наутро пред појадок.

Се пие секој ден, најмалку 2-3 седмици до постигнување на резултати. Најдобро е да се користи кефир, природен јогурт или јогурт со помала масленост.