I КУЌА ОД БАЈКИТЕ: одлична мала и евтина куќа со преубава тераса (детален план)

Во продолжение ви откриваме популарни вирални куќи со детален план: ова е одлична куќа со преубава тераса, идеална за помало семејство, чија површина изнесува 62,32 метри квадратни. Ако некогаш во иднина посакате да имате свој рај, своја сопствена куќа, веруваме дека оваа убавица ќе ја земете во предвид.

ПЛАН

Влез: 2.21 m² Ходник: 5.75 m² Кујна 6.65 m² Дневен престој + трпезарија 21,82 m² Соба 12,89 m² Бања 7.46 m² Просторија за котел 5.54 m² Вкупно: 62.32 m² ЦЕНА околу 28 000 евра

II СЕМЕЈНА КУЌА: преубава со 4 спални соби и гаража (детален план)

Ако сте во потрага по куќа од соништата и сакате со вашиот партнер да изградите нов дом во кој среќно ќе си живеете, овој план за куќа, кој последнава година стана вирален – е можно одлично решение за вас.

Според податоците добиени од Интернет, куќата би имала околу 150 квадрати со интересен надворешен дизајн и внатрешен распоред на собите кои даваат идеално решение.

Според истите интернет-податоци, кога ќе се направи вкупната калкулација, оваа луксузна куќа би ве чинела околу 60000 евра. Па, погледнете го планот на куќата, можеби токму оваа куќа ќе биде вашето идејно решение.

Површина: 145,66 m² Приземје Влез: 4,71 m² Ходник: 12,46 m² Кујна: 10,31 m² Остава: 1,81 m² Дневен престој + трпезарија 31,92 m² Соба: 16,95 m² Бања: 2,95 m² Помошна просторија 3 m² Гаража: 17,93 m² Вкупно: 102,04 m² Поткровје: Ходник: 6,37 m² Соба: 17,98 m² Соба: 15,05 m² Соба: 15,19 m² Бања: 7,06 m² Вкупно: 61,65 m² Цена: околу 58 илјади евра.

III КУЌА ОД СОНИШТАТА: суперкуќа со поткровје и гаража (ДЕТАЛЕН ПЛАН)

Површина: 144 m² Цена (според интернет податоци) околу 47 илјади евра. Детален план за куќа која е убава како од соништата.

IV Куќа од соништата: Прекрасна монтажна куќа со 4 спални (ДЕТАЛЕН ПЛАН)

ПОВРШИНА: Приземје – нето: 92,14 м2 Кат – мрежа: 92,75 м2 ВРЕМЕ НА ИНСТАЛАЦИЈА: од 22 до 25 дена ЦЕНА – Термо страндард градба / енергетска класа А / ЕУ РТ 2012 приближно 78.081,00 евра