Кога сакам нешто брзо и лесно, а многу вкусно, ја правам оваа ПИЦА ЛЕБ БЕЗ МЕСЕЊЕ…
Овој „пица-леб“ се филува со рендан кашкавал (еден вид моцарела, но може каков било кашкавал за пици) помешан со фета сирење (или некое друго по избор).
Секако, тоа е само една опција, а секој може да го филува со што сака друго, по свој вкус. Еве што ви е потребно:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
200 мл топло/млако млеко,
1 јајце на собна температура,
3 супени лажици масло,
1 супена лажица шеќер,
1 чајна лажичка сол,
1 кесичка сув квасец (8-10 г),
300 г брашно + уште малку.
ЗА ФИЛ:
мешавина од рендан кашкавал и
фета во количина од еден грст (топка голема колку портокал).
ПОСТАПКА: