Кога сакам нешто брзо и лесно, а многу вкусно, ја правам оваа ПИЦА ЛЕБ БЕЗ МЕСЕЊЕ…

Овој „пица-леб“ се филува со рендан кашкавал (еден вид моцарела, но може каков било кашкавал за пици) помешан со фета сирење (или некое друго по избор).

Секако, тоа е само една опција, а секој може да го филува со што сака друго, по свој вкус. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

200 мл топло/млако млеко,
1 јајце на собна температура,
3 супени лажици масло,
1 супена лажица шеќер,
1 чајна лажичка сол,
1 кесичка сув квасец (8-10 г),
300 г брашно + уште малку.

ЗА ФИЛ:
мешавина од рендан кашкавал и
фета во количина од еден грст (топка голема колку портокал).

ПОСТАПКА:

ПИЦА ЛЕБ БЕЗ МЕСЕЊЕ: „Жалам што не го знаев овој рецепт порано- толку лесно и брзо, а многу вкусно, не сум направила досега“