Фото: Натич Нт

Рецепт: Анита Стојановска

Потребни состојки:

1 кг брашно

200 мл млака вода

200 мл јогурт

100 мл масло

1 квасец

2 белки

2 мали лажичиња сол

1 мало лажиче шеќер

Постапка:

Се меси средно меко тесто со активираниот квасец, па потоа се дели на 5 дела. Се остава да надојде.

Од секоја топја се развива кора која се сече во тријаголници. Формите на кифличките се по желба.