Долготрајната болест и чудесниот лек ме поттикнаа да истражувам. Повеќе од 20 години мојата тема за истражување беше, зошто некој се разболува и како да се лекува.

Кога ќе го видам мојот живот, можам да го поделам на три дела. Првиот дел го нареков “спиење”, вториот “будење”, а третиот, оној што сега го живеам, “животот во светлината”.

Го оставам првиот дел од мојот живот зад себе. За вториот дел, велам: “Боже, ти благодарам”, а третиот, по откривањето на овој чудесен метод, е вистинскиот живот исполнет со чуда!

На секој чекор ја сретнував сликата на Микеланџело “Создавање на Адам”. При една попладневна прошетка со мојот пријател, видов книги изложени на градскиот плоштад.

Од сите книги, ме привлече таа со наслов “Повторно поврзување – исцели други, исцели се себе”. Кога ја зедов во рацете, како да ја препознав! На корицата беше прикажана истата сцена. Тоа беше сликата од Микеланџело, која ме следи целиот живот. Таа книга го промени мојот живот!

Чудото се гледа во светлината

Не помина многу, а ме чекаше ново изненадување. Научив дека американскиот хиропрактичар д-р Ерик Перл, автор на оваа прекрасна книга и основач на овој метод, планира да одржи семинар во Белград следната година. Знаев дека морам да бидам таму.

Планирав да се запишам на семинарот, што значи дека треба да поминам низ искуството на реконструктивно лекување и смирување. Тоа беше најдобрата одлука во мојот живот. Често се шегувам и кажувам дека, како што го мериме времето пред и по Христа, јас го сметам времето за пред и по смирувањето.

По третманите, депресивните емоции почнаа да се појавуваат еден по друг. Едно утро се разбудив тажно, следното луда или бесна. Знаев дека поминувам низ процес, бев свесна дека конечно се ослободувам од моето минато.

Се менував од ден на ден. Чувствував сè повеќе и повеќе радост и олеснување, иако сѐ уште го забележував приливот на потиснати емоции.

И тогаш го доживеав искуството на лично смирување, кое го промени мојот живот засекогаш. Д-р Перл во својата книга вели: “Ако си среќен, твоето излекување ќе дојде во форма на она што се очекува, но ако сте навистина среќни, вашето исцелување ќе дојде во форма каква што не сте ни сонувале, како што универзумот испланирал за вас.”

Следниот ден, физичките симптоми на сите здравствени проблеми што ги имав порано почнаа да исчезнуваат.

Мојата искривена кичма се исправи, се чувствував здраво и чисто. Се ослободив од стравови. За прв пат во мојот живот, знаев точно што сакав – а потоа, гледај чудо, моите желби почнаа да се остваруваат!

Мојот живот стана поинаков, исполнет со радост и чувство на слобода. Станав практичар на реконструктивно лекување и смирување, а сега го откривам чудесниот живот на светлината.

Повторно лекување и смирување

– Реконструктивното лекување е метод кој функционира без оглед на дијагнозата, бидејќи започнува да го третира човекот, а не болеста.

Во суштина, тоа е вистинско и трајно лекување. Тоа не е само отстранување на симптомите на болеста, туку доведување на човекот во рамнотежа на сите нивоа.

Оваа метода се спроведува само еднаш во животот, бидејќи во текот на процесот, доаѓа до осознавање на својот потенцијал и талент.

Книгата можете да ја најдете во книжарниците.