Цените на кванташки 23.04.2020 Скопје

Зелка млада 10 ден кг

Морков 15 ден кг крупен а средниот 30 ден кг

Увозен морков 35 ден кг

Прокељ 70 ден кг

Целер 70-90 ден кг

Кромид стар 30-35 ден кг

Кромид млад 400 30 снопчиња 8 ден снопче

Младо лукче 24 ден снопче

Спанаќ 30 ден кг

Краставица 40-50 ден кг

Брокула 130 ден кг

Рукола 10 ден снопче

Цвекло 8-10 ден кг

Компир 10-15 ден кг

Марула 10 ден парче

Млад компир 30-35 ден кг

Пипер лут 3-4 ден парче

Пипер благ зелен 110 ден кг

Пипер црвен благ 150 ден кг

Модар домат 100 ден кг

Тиквица 10-12 ден парче

Магдонос 10 ден китка

Ротквица 10 ден снопче

Лук стар 300-350 ден кг

Грав увозен 85 ден кг

Грав домашен 100-150 ден кг

Карфиол 70-90 ден кг

Јаболки зависи од квалитетот од
25-70 ден кг

Француски магдонос 15 ден китка

Домат црвен 50-80 ден кг

Круша 70-90 ден кг

Кива 57 ден кг

Пашканат 70 ден кг

Банана 1000 ден пакет 20 кг

Портокал 35-55 ден кг

Авокадо 165 ден кг

Јагода 115 кг увозна домашна 140 ден кг

Лимун 90-100 ден кг

Трачеви од кванташки:
Нема трачеви 🙂
Поздрав до Екипата од Кванташки

извор: земјоделие.мк