Никој од нас не ги сака ситните коски од печена риба.
Па уште ако станува збор за мали деца, тогаш нивното чистење навистина е макотрпно!
Потребно е секое мало парче да се прегледа внимателно и да се исчисти од коски.
Па како да се испече риба без коски? Многу едноставно! Искористете го овој мал но многу корисен совет.
Овој рецепт е погоден за приготвување на различни видови риба со ситни коски.
Еве што треба да направите:
Рибата исчистете ја и извадете ги внатрешните органи.
Потоа со остар нож внимателно направете бројни засеци од едната и другата страна, без сечење на главната коска.
Во внатрешноста на рибата ставете исечени тркалца од црвен кромид и ловоров лист.
Извалкајте ја рибата во брашно и пржете ја на умерен оган додека да добие убава златна боја.
Ова е многу вкусно! А каде се ситните коски?
Тие се испржени и омекнати во врелото масло. Затоа, кога ќе ги јадете, нема да ги забележите и почувствувате. Пробајте!
ВАШИ КОМЕНТАРИ
Коментар на Диме Попов: “NMD.mk przenjeto na riba na vakov nacin ne samo sto gi unistuva site sitni koski tuku gi unistuva i site vitamini sto gi sodrzi taa najzdravo e da se przi ribata so cela kozinka dokolku e presecena napola se przi 80% od stranata na kozata 20% od kaj mesoto vo vasiot recept e najslatka no ne i najzdrava”