Салата чиј рецепт можете да го прочитате подолу, ќе вби помогне да ги исчистите свои црева и да ја нормализирате рН вредноста во желудникот. Што значи дека многу поволно ќе влијае врз вашиот дигестивен систем.

Намирниците од кои се прави оваа салата се богати со влакна, минерали и пектини кои помагаат за одржување на цревната флора.

Потребни состојки:

-Зелка

-Морков

-Репка

-Маслиново масло

-Лимонов сок

Постапка:

Зелката, морковите и репката изрендајте ги и измешајте ги во сад. Може да додадете и малку целер. За односот одлучете сами, но најдобро е да биде 1:1:1. Оставете малку да отстои за да се ослободи сокот, а потоа додадете лимонов сок. Лошата работа можеби за некого е што не смее да се соли. Но лимонот ќе даде сепак убав вкус, а вие ќе можете да уживате во интегралниот вкус на намирниците.

Оваа салата ќе даде позитивни резултати, но не заборавајте дека и покрај консумирањето на оваа салата, треба да јадете здрави намирници и да пиете доста вода.