Излечете го туморот со зелена облека, рбетот со сина а тироидеата со светло сина: ЕВЕ како

Еве една информација која особено ќе ги интересира жените. Дали знаевте дека бојата на вашата облека влијае врз здравјето на вашето тело?

Еве што секоја боја поединечно носи со себе:

1.Облека во бела боја:

-ја омекнува кожата, кожата ја добива потребната хидратација.

2.Облека во црвена боја:

-ги прави вашите мускули и зглобови поподвижни и пофлексибилни. Исто така, им помага на оние кои се настинати или се склони на вирози.

3.Облека во розова боја:

-исклучително добра за дигестија.

4.Облека во портокалова боја:

-Има чудесно подмладувачко дејство.

5.Зелена:

-Боја која помага во борма со туморите! Има седативно дејство. Смирува главоболка, а исто така лекува и камен во жолчна кеса.

6.Небесно сина боја:

-ефикасен антисептик и делува позитивно при невролошки болести. Тоа е и боја која е одговорна за грло, нос и уво. Ја јакне штитната жлезда. Исто така, ако имате проблем со говорењето, ве боли грло или гласни жици, пробајте почесто да ја носите оваа боја и ќе забележите како ефикасно ќе ви помогне.

7.Жолта:

-Ова е боја која е одговорна за кожата, за соларен плексус, црн дроб и нервен систем. Го поттикнува излачувањето на токсините од организмот и се она што е непотребно. Исто така, не се чудете колку помага во борбата против целулитот.

8.Сина:

Помага за здрав ‘рбетен столб и ‘рбетен мозок. Сината облека е најсилен антисептик од сите наведени бои, како и најмоќен лек против несоница. Исто така , помага за регенерација на ткивото.

9.Виолетова:

-Се поврзува со воспалителните процеси, па доколку сте склони на воспаленија од било кој вид, најдобро е да носите виолетова облека. Исто така, добра е за оние кои имаат аритмии, бидејќи го смирува срцето.

Претходна статијаВи се крева коса од валкан шпорет? Направете го ова и проблемот ќе биде решен
Следна статијаПреку ОВИЕ предмети најчесто се прави магија за некому да му се нанесе зло – внимавајте на контактот