Истражување: ако жената земе аспирин пред однос со мажот – има поголема веројатност да роди машко дете

Едно истражување довело до откритие дека жената кога ќе се напие аспирин непосредно пред да има сексуални односи со мажот, ја зголемува веројатноста дека ќе роди машко дете.

Во ова истражување учествувале 1227 жени.

Како го објаснуваат тоа истражувачите?

Консумирањето аспирин пред односот, не само што го зголемува процентот за добивање на машко дете, туку го зголемувал и процентот за зачнување кај оние парови кои подолг период се обидуваат да добијат дете, а чии резултати им биле неуспешни.

Споделете го овој експеримент, можеби некому ќе помогнете.

Претходна статијаДали понекогаш на вашиот партнер му капе плунка од устата кога спие? Еве што значи тоа
Следна статијаЕве во колку часот треба да ручате за да изгубите вишок килограми