Здраво!

Се викам Игор М. Имав проблем со левото стапало од ногата. Не знам за што се работеше, најверојатно некаква бактериска инфекција која сум ја добил при туширање во теретана.

Имав проблеми со одењето и поткривнував на таа нога. Мислев дека со тек на време ќе помине, но ситуацијата само се влошуваше, до таа мера што повеќе не можев да застанам на ногата!

Се обидував да се излечам со фластери против калус, кои ги купував во аптека, но безуспешно.

Потоа пробав со лук, но и тоа не помогна. Тогаш, мајка ми од село ми донесе една билка која се вика Росопас! Ова го пишувам токму поради таа билка, која ми помогна за само 4 до 5 дена, калусот да исчезне, а отокот и болката исчезнаа уште истиот ден!

Како се користи?

Главно се користи коренот од билката, од кој се извлекува сокот и се става на болното место. Неверојатно, ама помага!

Оваа билка може да излекува и други болести!