Имате 40 години, но колку всушност имате? Овој тест ќе ви покаже

Си мислите дека знаете колку години имате?

Тоа што ви пишува во изводот од матичната книга на родените не мора воопшто да биде точно, барем не – кога станува збор за возраста на телото.

Како е тоа можно? Дури и со 20 години, со нездрав начин на живеење кожата може да ви биде со старост на просечен 40-годишен човек.

Ова е буквално најкраткиот тест кој ја одредува староста на организмот. Се’ што треба да направите е да ја штипнете кожата од надланката и така да ја држите пет секунди.

Пуштете и бројте колку секунди и се потребни на вашата кожа за да се израмни. Ова се показателите:

* 1-2 секунди: Имате помалку од 30 години.

* 3-4 секунди: Имате помеѓу 30 и 44 години.

* 5-9 секунди: Имате помеѓу 45 и 50 години.

* Подолго од 10 секунди: Имате повеќе од 60 години.

Претходна статијаОвој режим на исхрана трае 1 седмица а можете да ослабете до 4 килограми – диета со СУПА!
Следна статијаВикенд хороскоп 30 -31.12.2017