Оваа пита, таканаречена ГУЖВАНА, во само неколку потези ќе се најде на вашата трпеза. Не бара никаква прецизност, ниту уредност во редењето. Многу е едноставна, мека и крцкава истовремено, многу сочна.

Задолжително користете газирана вода.

Потребни состојки:

500 г кори

½ кг младо сирење

5 јајца

200 мл јогурт

200 мл газирана вода

2 лажици масло + 2 лажици газирана вода

домашен кајмак по желба.

Сите детали за приготвувањето погледнете ги во видеото: