Евтино и ефикасно: Рецепт за груби дланки, испукани пети, криви нокти и груби лакти

Ако си ги запуштите дланките, тие можат многу да огрубат, кожата да испука, па дури и да се појават болни рани.

За смесата ви се потребни глицерин (глицерол) и медицински алкохол 70% кои можете да ги купите од аптека.

Измешајте ги двете состојки во однос 1:1. Вријте ја оваа мешавина врз грубата кожа на рацете, нозете, петите и сите критични огрубени места.

Loading...

Постапката повторувајте наутро и навечер.

После десеттина дена ќе забележите фантастични резултати. Вашите пети ќе добијат розова боја, кожата ќе стане нежна и мека, а ноктите ќе добијат убав сјај.

Оваа смеса можете да ја користете и за лактите. Оваа смеса е евтина, достапна и она што е најважно, делотворна.

Loading...