Хулахопките и еластичните хеланки се секојдневие на секоја жена. Но честопати се случува после излегувањето да ја забележите штетата настаната поради вашите остри нокти или пак едноставно сте се „закачиле“ од нешто, а тоа умее да ни го расипе цел ден.

Сепак со помош на овој едноставен трик можете да го продолжите рокот на хулахопките и тие да ви траат барем трипати подолго.

Се што треба да сторите е:

1. Новите хулахопки натопете ги во вода и добро процедете ги.

2. Ставете ги во пластична кеса и оставете ги во фрижидер преку ноќ.

3. Утредента извадете ги и оставете ги на собна температура.

На сите хулахопки потребно е да го направите трикот само еднаш. Потоа, големи се шансите дека ќе ги износите цела сезона без проблем.