Тест кој открива дали имате непријатен здив и кои болести ви се закануваат

-Постои доста едноставен метод кој може да ви помогне во тоа.

Јазикот е едно од главните лежишта на бактерии во човековото тело. Ако не сте сигурни дали имате непријатен здив, доволно е да ја лижнете надланката, да оставите да се исуши а потоа да ја помирисате – мирисот се’ ќе ви открие.

Прво што мора да знаете е дека мазниот, розеникав јазик е јазик на здраво лице. Колку повеќе слоеви има на него и бактерии, толку повеќе постојат основи за болести.

Доколку на јазикот имате тенок бел слој и црвени точки – ви недостига енергија во телото, поради што често сте уморни и претерано се потите.

Тенкиот жолт слој на средината од јазикот, додека остатокот е црвен, укажува на можни проблеми со опстипација, дехидратација и кожни заболувања.

Масен бел слој и отоци на краевите од јазикот укажуваат на нерамнотежна работа на дигестивниот систем.

Виолетов слој со црни точки укажува на отежнат доток на крвта, проблем со вените, главоболка и болки во градите.

Пукнатини по црвената површина на јазикот упатува на габични инфекции кои се одвиваат во телото.

Белата површина на јазикот без наслага може да укажува на анемија, а кај жените на хормонски дисбаланс.

Претходна статијаВртат колкови и раце, главоболки – честите временски промени сериозна закана за здравјето
Следна статијаОва го користат СИТЕ ЖЕНИ и двојно го зголемуваат ризикот од тумор на јајници