Овој домашен лек ги јакне зглобовите и коските а исто така, позитивно делува врз имунитетот. Може да послужи и како поддршка во лекувањето на белодробните заболувања.

За овој лек ви е потребно:

7 домашни кокошкини јајца

14 лимони

1 кг квалитетен мед

Подготовка:

Јајцата добро се измиваат со сунѓер, низ неколку води. Се цеди лимонот а сокот се става заедно со јајцата во затворен стаклен сад, на ладно. Јајцата секој ден треба да се превртуваат а за 7 дена треба да бидат смекнати. После седум дена измешајте ги со миксер, а потоа додајте го медот. Убаво промешајте и чувајте во фрижидер.

Употреба: по една лажица, трипати дневно, пред оброк.