Овој природен лек е особено добар при проблеми со слухот. Можете да го пробате.

Потребни состојки:

• 3 чешниња лук

• Капалка

• Маслиново масло

• Газа

Постапка:

Чешнињата од лук убаво излупете ги, исцедете го сокот од нив и измешајте го со маслиновото масло. Содржината складирајте ја во шишенце со капалка.

Употреба:

Накапете 2 капки во увото и одморете додека да се впие, па покријте со газа за да не истече.