Потребни состојки:

500 г брашно тип 500 (меко)

280 мл вода

30 мл масло

20 г квасец

1 лажица шеќер

2 лажички сол

За премачкување:

40 г посен маргарин

20 мл масло

Солен прелив:

70 мл вода

60 г брашно

10 г сол

500 мл топло млеко

100 мл масло

За премачкување на стапчињата:

2 лажици брашно

1 лажица сол

Деталите погледнете ги во видеото: