Докторите на овој млад човек му дијагностицирале рак на бели дробови и перикардот, па му рекле дека ќе живее најмногу до една година со помош на хемотерпија.

Меѓутоа, Дарен Милер започнал да бара други лекови, бидејќи хемотерапијата му предизвикувала рани во устата, и му се појавувале внатрешни крвавења на рацете и нозете. Тој одлучиј да ја проба терапијата со масло од канабис.

Како што веројатно знаете, процентот на преживување од рак на бели дробови е многу мал. Се проценува дека во првата фаза е помалку од 50%, додека пациент во четврта фаза има само 1% шанса да оздрави.

Свесен за своите шанси, Дарен Милер одлучил покрај хемотерапијата да користи и масло од канабис. Тој едноставно не сакал да го продолжи својот живот за малку, туку да се излекува.

Седум месеци подоцна, Дарен целосно се опоравил од ракот, а болницата има докази кои тоа го докажуваат.