Факт е дека машките и женските тела драстично се разликуваат, но дали го знаевте ова?

Оваа појава кај мажите се нарекува „ноќен оток на машкиот полов орган“ и претставува редовна појава кај мажите.

Тоа е моментот кога секој маж се буди со утринска ерекција, секое утро. Но зошто тоа се случува?

Некои луѓе претпоставуваат дека ова се случува поради „еротски соништа“, а ерекцијата се случува кога мажите не се способни да ги контролираат своите тела.

Овој феномен постепено исчезнува. Се проретчува кај мажите на 60-70-годишна возраст, но дотогаш мора да се изборат со оваа појава.

Во текот на денот мажите можат да се контролираат, бидејќи им се одземени многу работи, но кога се во „РЕМ“ фаза од сонот, деловите од мозокот се во мирување и поради тоа половиот орган не е под контрола.

Нивото на тестостерон кај секој маж наутро е околу 25%-50% и подоцна во текот на денот опаѓа.

Едно од научните објаснувања вели дека половиот орган има „тренинг“ и тој наводно се „приготвува“ за денот кој претстои.

Во текот на ноќта, мажите може да се возбудат дури и на најмал допир или реакција. Не е нужно девојката да спие крај него.

Паровите би требало да направат компромис околу ова. Кај мажите нивото на тестостерон се зголемува наутро, додека кај жените либидото е поголемо во текот на ноќта.

Направете компромис и ќе немате проблем околу утринските ерекции или ноќните либида!