Познато е дека кромидот ја чисти кожата, убива вируси и бактерии, а сулфурните состојки во крвотокот чинат чудо. Затоа, пробајте го овој феноменален народен рецепт за лекување на штитна жлезда.

*Лекар од Санкт Петербург, Игор Књазкин, го објавил рецептот за лекување на штитна жлезда. Главната состојка на овој лек е- всушност, токму црвениот кромид.*

Имено, овој доктор забележал дека кромидот има силно антиартеросклеротично дејство, дека спречува натрупување на тромбоцитите, фибринолитично, антиоксидативно, како и редуцирачко дејство на нивото на липидите во крвта и крвниот притисок.

Па така, тој забележал дека во народната медицина многу се користи кромидот за лекување на проблеми поврзани со штитната жлезда. Тој честопати среќавал луѓе кои си легнуваат со парчиња кромид во чорапите и фиксирани облози на вратот. По направеното лично истражување и сведоштва на луѓе кај кои овој метод позитивно делувал, започнал да го препорачува кромидот како лек.

Според оваа негова препорака, навечер, пред да си легнете во кревет, една главица црвен кромид пресечете ја на половина, така што сокот да може да протече од секоја половина.

Со лесни, кружни движења измасирајте го вратот на подрачјето од жтитната жлезда со тие половинки.

Одете на спиење без да го измиете вратот, за да може сокот од кромидот кој се впил преку кожата, да делува преку цела ноќ.

Сокот природно ја поттикнува работата на штитната жлезда.

Народната медицина вели дека кромидот:

-ја прочистува крвта,

-ги убива бактериите, бацилите и патогените микроорганизми,

-го чисти воздухот.