Бурек кој секогаш успева – подобар и од бурекчилница

Потребни состојки:

650 г готови кори за пита

500 г свежо полномасно сирење (свежо сирење)

1 лажичка сол (7,5 г)

100 мл масло

500 мл минерална, кисела вода

Деталите погледнете ги во водеото:

Претходна статијаСочен колач – се пече само 11 минути а за пократко се приготвува
Следна статијаПИТА СО ЈАБОЛКА готова за 20 минути