Потребни состојки:

50 таблети аспирин

50 таблети аналгин

500 мл чист алкохол од аптека

4 големи листови од Фикус

Подготовка:

Листовите од фикус убаво се мијат па се сечкаат многу ситно. Сите таблетки се толчат во прав.

Состојките се мешаат, се ставаат во стаклена тегла која добро треба да се затвори и да се остави 7 дена.

Се прецедува и се чува на темно место.

Употреба: се мачка 4-5 пати на ден.

Покрај ова, трипати на ден треба да се јаде по една лажичка толчени лешници помешани со мед.