Вистинска декорација на масата, домашно плетена погача од рачно месено лиснато тесто. Прекрасна, мека, вкусна и за следниот ден.

Потребни состојки:

600 г брашно

20 г свеж квасец

125 мл млеко

125 мл вода

2 лажички сол

2 лажички шеќер

50 мл масло

50 мл јогурт

70 г путер/маргарин

2 јајца

Сусам

Деталите погледнете ги во видеото: