Баба ми откри едноставен начин како да ги размножувам билките од гранче…Сите пуштаат коренчиња за многу кратко време…

Постапката е многу едноставна и може да се користи на речиси сите собни цвеќиња. Всушност, ќе ви откријам два начини како можете да ги рамножувате вашите билки…

Во моментов имам 8-10 собни билки, но, подеднакво можете да користите и надворешни билки какви имате.

Побарајте убаво, здраво гранче со јазолче на него и пресечете го веднаш под листот. Од ова едно гранче можеме да направиме повеќе резанчиња. Исечете го на мали парчиња, а секое парче да се состои од лист/јазолче.

1 метод: натопете го врвот на гранчето во течен мед, а потоа ставете го во чаша вода во која сте раствориле лажичка мед.

2 метод: натопете го врвот на гранчето во течен мед, а потоа во цимет во прав, па ставете го директно во хумусна почва и редовно наводнувајте го.

Во продолжение погледнете го видеото каде се објаснети сите тајни за размножување на растенијата од гранчиња (за секој вид различно) – ОВДЕ: