Апсолутно совршенство: ЕДЕН ОД НАЈУБАВИТЕ НЕПЕЧЕНИ КОЛАЧИ

Потребни состојки:

300 г плазма или петит кекси

4 пудинзи со вкус на ванила

2 лажици густин

Loading...

12 чажици шеќер

1 литар млеко

1 кесичка желатин

1 пакување од 450 г шумско овошје

1 прелив за торта (Долчела)

10 лажици шеќер

500 мл слатка павлака за шлаг

Постапка:

Намастете правоаголна тепсија (32х24) со путер па редете ги бисквитите натопени во млеко.

Сварете го пудингот и густинот во млекото, па оставете да излади.

Кога пудингот ќе биде изладен, во него додадете ја изматената слатка павлака и добро измиксајте. Додадете желатин според упатството на кесичката, па уште малку миксајте.

Овошјето ставете го во шерпа и сварете го, па додадете прелив разматен со малку вода. Кратко ставете на оган да проврие. Изладете 3-4 минути, па прелијте врз кремот и оставете да се стегне и излади.

Loading...